Ceapire biedt op maat gemaakte beleidsadviezen en trajecten aan om overheidsdiensten, social non-profits en scholen bij te sturen inzake maatschappelijke spanningen en sociale veiligheid.

Projectmatig

Ceapire heeft de afgelopen jaren haar diensten beschikbaar gesteld in het kader van verschillende Europese en nationale projecten. We bieden zowel theoretische referentiekaders aan om de projecten de juiste richting in te sturen, als praktische ervaringskennis om hands-on te werk te gaan in het veld. Bekijk onze 'Projecten'-pagina voor een uitgebreid overzicht.

Beleidsadviezen

Door onze samenwerkingen en ervaringen met verschillende overheidsdiensten, lokale overheden en onderwijsinstellingen zijn we een uitstekend aanspreekpunt m.b.t. maatschappelijke spanningen en ideologische knelpunten. Hebt u nood aan een extra stel ogen, een externe blik op de zaken of een bijsturende stem in uw beleidsmeetings? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Op maat (op aanvraag)

Ceapire biedt ook diensten met een langere looptijd aan. Wilt u als organisatie of lokale overheid een nieuwe weg inslaan, bepaalde hinderpalen wegwerken of nieuwe initiatieven het leven inroepen om de sociale cohesie te bevorderen? Ons multidisciplinair profiel faciliteert duurzame verandering en verankering op lange termijn.
Contacteer ons om de mogelijkheden te bespreken.

Anna Vuillerod   |   project manager EUROGUIDE

PROJECTMATIG PARTNER VAN CEAPIRE

I have had the pleasure to collaborate with Ceapire during my time at the European Foundation for Democracy. We were partners on an EU-funded project aimed at empowering first-line practitioners in addressing polarising questions with youth. Ceapire and I worked closely together on both the research component regarding the Belgian context and the development of an online toolkit. I can safely say that Ceapire is a trusted and reliable partner to work with. They have a great work ethic and a multi-faceted expertise to bring to the work you will undertake with them.

Case study

Met heroriëntatie & community resilience investeert Ceapire op een preventieve en duurzame manier in een proces waarbij we gemeenschappen helpen in hun identiteitsontwikkeling en social bonding.

We inspireren en moedigen een intellectuele nieuwsgierigheid aan bij onze deelnemers. Aan de hand van critical thinking ontwikkelen onze deelnemers weerbaarheid tegen extremisme en vormen ze een nieuw maatschappelijk narratief waarbij onze universele waarden en de rechten van de mens centraal staan.

Ceapire gelooft ook in de kracht van elk individu en dat iedere begeleiding een eigen verhaal en verschillende factoren kent. De redenen waarom individuen en instanties bij ons terechtkomen zijn uiteenlopend. Van jongeren met specifieke problematiek en eventueel hun gezinnen tot scholen die kampen met moeizame leerling/leerkracht relaties tot individuen die worstelen met ideologische knelpunten. Telkens gaat Ceapire te werk rekening houdend met de unieke kenmerken en karakteristieken van de persoon in kwestie. Ons multidisciplinair team accommodeert een enorm brede aan profielen wat steeds resulteert in verbindende trajecten.

Heroriëntatie

Ceapire heeft de afgelopen jaren haar diensten beschikbaar gesteld in het kader van verschillende Europese en nationale projecten. We bieden zowel theoretische referentiekaders aan om de projecten de juiste richting in te sturen, als praktische ervaringskennis om hands-on te werk gaan in het veld. Bekijk onze 'Projecten'-pagina voor een uitgebreid overzicht.

Community resilience

Door onze samenwerkingen en ervaringen met verschillende overheidsdiensten, lokale overheden en onderwijsinstellingen zijn we een uitstekend aanspreekpunt m.b.t. maatschappelijke spanningen en ideologische knelpunten. Hebt u nood aan een extra stel ogen, een externe blik op de zaken of een bijsturende stem in uw beleidsmeetings? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Individuele begeleiding

Ceapire biedt ook diensten met een langere looptijd aan. Wilt u als organisatie of lokale overheid een nieuwe weg inslaan, bepaalde hinderpalen wegwerken of nieuwe initiatieven het leven inroepen om de sociale cohesie te bevorderen? Ons multidisciplinair profiel faciliteert duurzame verandering en verankering op lange termijn. Contacteer ons om de mogelijkheden te bespreken.

Alexander Van Leuven   |   preventiemedewerker Stad Mechelen

OVER HET HERORIËNTATIE-AANBOD VAN CEAPIRE

I have had the pleasure to collaborate with Ceapire throughout the ORPHEUS-project and other local initiatives. We were partners on an EU-funded project aimed at empowering first-line practitioners in addressing polarising questions with youth. Ceapire and I worked closely together on both the research component regarding the Belgian context and the development of an online toolkit. I can safely say that Ceapire is a trusted and reliable partner to work with. They have a great work ethic and a multi-faceted expertise to bring to the work you will undertake with them.

Case study

Ceapire biedt trainings, opleidingen en workshops aan voor publieke instellingen en overheidsdiensten, die de sociale cohesie bevorderen binnen het respectievelijke domein.

NLENFR